Facebook Pixel

Fedtskiller

Fedtskiller til nem separation af fedt fra fond

Med en fedtskiller kan du nemt adskille fedt fra fond, som du vil bruge til hjemmelavet sovs. Processen fungerer ved at du hælder væsken ned i fedtskilleren, som er udformet som en kande. Nogle er avancerede og har en indbygget si til at fange madrester, mens andre kræver at du bruger din egen sigte. Fedtet vil stige til toppen, og vil ikke blande sig med fonden når du hælder fra kanden. Du får dermed det bedste i form af smag uden for meget fedt.

Smart fedtskiller i plast

En fedtskiller ligner ofte en helt almindelig kande. De fleste udgaver har et håndtag og en hældetud, som sikrer dig at du først og fremmest får fonden ud. Hos Amager Isenkram kan du for eksempel få denne smarte fedtskiller fra Westmark. Selvom den er lavet i plast, kan den tåle op til 125 grader. Du kan derfor hælde den færdiglavet fond direkte i kanden. Men husk at bruge en si til at undgå madrester i sovsen. Denne udgave har nemlig ikke en indbygget si i kanden. Den er dog stadig virkelig praktisk med hældetud og robust håndtag.

 

Hvis du ikke har en sigte, kan du selvfølgelig også købe det med. Du kan finde sigter og andre praktiske hjælpemidler her i webshoppen ved at gå tilbage til Køkkenredskaber og filtre de andre produkter fra.