Facebook Pixel

Sandpapir

Alt i sandpapir

Når noget skal slibes, kræver det ofte sandpapir. Hos Amager Isenkram fører vi sandpapir med forskellige typer af korn, så du både kan slibe fint og groft. Antallet af korn bedømmes ud fra hvor mange sandkorn man kan finde pr. cm2. Du kan bruge det med almindelig håndkraft om en pudseklods eller tilslutte det en rystepudser, så går det lidt hurtigere.

2 varer

pr. side
Faldende orden

2 varer

pr. side
Faldende orden

Slib det fint med sandpapir

Til afrunding af mange byggeprojekter, kræver det at du sliber materialer som træ så du ikke risikerer at få splinter i fingrene. Du skal vælge dit sandpapir ud fra hvor fint eller groft du vil slibe det pågældende materiale. Papir med et lavt korntal, ses som værende grov. Hvis du skal slibe ubehandlet træ, kan det for eksempel være en god idé at starte med noget groft papir. På den måde kan du få en nogenlunde jævn overflade inden du arbejder videre med materialet. Du kan derefter skifte til sandpapir med en flere korn for at få en finere og glattere overflade. Huskereglen er: jo højere antal korn i papiret, jo finere kan det slibe materialet.

Hos Amager Isenkram kan du få tre slags sandpapir: korn 80, korn 120 og korn 180. Disse kan alle bruges på forskellige materialer som træ, metal og kunststof. Du kan købe den ønskede type i ruller á 5 meter.