Facebook Pixel

Håndværktøj

De rette håndværktøj

Skal skruen strammes eller ventilen løsnes? Så har du brug for det rette håndværktøj. Nogle fornyelses- og gør-det-selv projekter i hjemmet kræver nemlig ikke altid store og larmende maskiner, der kræver tilsluting af strøm. Ofte kan håndværktøj klare opgaven i et snuptag, så længe du har det helt rigtige. Gå på jagt i vores store udvalg af håndværktøj og værktøjssæt og find det du mangler.

Varer 1-32 af 57

Side
pr. side
Faldende orden

Varer 1-32 af 57

Side
pr. side
Faldende orden

Alt i stort og småt håndværktøj

Hvad er forskellen egentlig på el-værktøj og håndværktøj? Hvor el-værktøj er drevet af strøm, så behøver man hverken batterier eller elektricitet, for at kunne bruge håndværktøj. Det er som regel den type værktøj, som du nemt kan have med dig og arbejde med i hånden.
For mange kan håndværktøj virke overflødigt, men i virkeligheden er de essentielle, for at kunne klare små og specifikke opgaver. Du vil eksempelvis have svært ved at måle ting op uden et målebånd eller en tommestok. Eller lukke luften ud af en radiator uden en radiatornøgle. Det kan derfor være meget nødvendigt at have et bredt udvalg af håndværktøj i din værktøjskasse. Få det hele hos Amager Isenkram.

 

Håndværktøj og værktøjssæt - hvad bør du som minimum have?

Ligeså forskellige folk er, ligeså forskellige tilgange har de til deres håndværktøj. Nogen har meget, nogen har lidt, nogen bruger det ofte, andre bruger det af nød.
Uanset hvor ofte eller hvor få gange du har gang i gør-det-selv projekter i hjemmet, reparerer ting selv eller justerer, så er det altid godt med et udvalg af håndværktøj, der processen lidt lettere.
Nedenfor har vi samlet hvad vi mener er det mest nødvendige håndværktøj og værktøjssæt, der bør være i alle hjem. Du finder selvfølgelig det hele lige her hos Amager Isenkram.

 

 • - Målebånd: uundværligt, når du skal måle noget op. Findes i flere længder
 •  
 • - Bidetang, kombinationstang og spidstang: hiv fat i skruer, der har sat sig fast, bid enderne af, klip lidt af isoleringen af ledningen, beskyt og forlæng dine fingre, når du ikke selv kan nå. Tænger er vigtige håndværktøjer og gør arbejdet lettere
 •  
 • - Hammer: en evig klassiker, når der tales håndværktøj og værktøjssæt
  Skiftenøgle: også kendt som en svensknøgle og skruenøgle. Brug den til at spænde eller løsne bolte og møtrikker
 •  
 • - Hobbykniv: åbn emballage, skær tyndere materialer til eller brug den til at skære toppen af limen. Mulighederne er mange, når du har en hobbykniv blandt dit håndværktøj, da den er skarp. Husk ekstra blade
 •  
 • - Vaterpas: hænger hylden lige? Eller skal vaskemaskinen justeres lidt, så den ikke bevæger sig?
 •  
 • - Umbrakosæt: altid en god klassiker at have blandt sit håndværktøj og værktøjssæt, da det gør det lettere at samle adskillige møbler. Unbrakosæt har desuden et bedre greb, end dem der følger med i møbel-pakkerne
 •  
 • - Skruetrækker: skal du spænde eller løsne skruer i væggen, i møbler, til hylderne? Anskaf dig gerne flere forskellige, så de passer til alle typer skruer
 •  
 • - Tommestok: målebånd er sjældent nok og med en tommestok som håndværktøj, kan du måle alt i højden og bredden
  Radiatornøgle: en radiator skal gerne luftes ud jævnligt, så du opnår den fulde udnyttelse

Skal det være let? Så har vi samlet mange af de vigtigste ting i en værktøjskasse med værktøj. Så er du godt dækket ind på håndværktøj, som en start.

 

Det bedste håndværktøj er det du bruger

Det kan være fedt at have meget håndværktøj, men uanset hvor meget du har, bør du også kunne bruge det hele - eller kende nogen der kan. Det er altid godt at være dækket ind, når der er tale om håndværktøj, men det kan også være en irriterende ting at have stående, hvis du aldrig vil komme til at bruge det. Overvej derfor hvad du bør have af håndværktøj og værktøjssæt, udover det mest basale og vigtige. Kommer du til at bruge en hæftepistol til træ, en vandpumpetang eller en skydelære? Eller kender du en, der kan hjælpe dig med projektet?