Facebook Pixel

Osteskærere

Praktiske osteskærer og tilbehør

Med en osteskærer kan du få flotte skiver af ost hver gang. Så hvis du er typen som hellere vil købe en hel ost frem for dem som allerede er skåret i skiver, har du sikkert allerede en osteskærer. Men hvis du skulle have mistet den eller din nuværende er gået i stykker, er det på tide at anskaffe en ny. Du kan herunder finde en ny model eller tilkøbe dig det rette tilbehør for at fikse din nuværende.

15 varer

pr. side
Faldende orden
  1. Stelton - Original ostehøvl Tilbud
    Stelton - Original ostehøvl
    Vores Pris 279,95 kr Vejl. Pris 399,95 kr
  2. Stelton - Original osteskærer Tilbud
    Stelton - Original osteskærer
    Vores Pris 299,95 kr Vejl. Pris 499,95 kr
  3. Rosendahl - Grand Cru ostekniv Tilbud
    Rosendahl - Grand Cru ostekniv
    Vores Pris 99,95 kr Vejl. Pris 169,95 kr
  4. Funktion - Ostesæt 4 dele Tilbud
    Funktion - Ostesæt 4 dele
    Vores Pris 99,95 kr Vejl. Pris 149,95 kr
  5. Osti - Osterulle sort plast
    Osti - Osterulle sort plast
    69,95 kr
  6. Gastromax - Ostehøvl
    Gastromax - Ostehøvl
    29,95 kr
  7. Osti - Osteskærer stål
    Osti - Osteskærer stål
    69,95 kr
  8. Osti - Osterulle i aluminium
    Osti - Osterulle i aluminium
    69,95 kr
  9. Osti - Osteskærer hvid
    Osti - Osteskærer hvid
    49,95 kr
  10. Osti - Osteskærer sort
    Osti - Osteskærer sort
    49,95 kr
  11. Osti - Ostestrenge dobbelt 3-pak Tilbud
    Osti - Ostestrenge dobbelt 3-pak
    Vores Pris 19,95 kr Vejl. Pris 29,95 kr
  12. Westmark - Osterulle aluminium 7100 Tilbud
    Westmark - Osterulle aluminium 7100
    Vores Pris 99,95 kr Vejl. Pris 129,95 kr

15 varer

pr. side
Faldende orden

Hvad er en god osteskærer / ostehøvl?

Umiddelbart bør svaret her bare være “en osteskærer, der kan skære din ost”. Det er jo i princippet hele formålet med at købe sådan én. Dog kan det variere meget hvilken type osteskærer der er bedst til ens behov, da der er forskellige osteskærere (og ostehøvle), der egner sig til de helt bløde, cremede oste, dem der lugter meget kraftigt, til de hårde oste. Vi vil herunder prøve at guide dig til at få valgt rigtigt, så dit køb matcher dine behov/præferencer for oste.

Forskellen på osteskærere og ostehøvle

Mange bruger osteskærere og ostehøvle som et synonym for det samme køkkenredskab. Men der er faktisk forskel, selvom de til dels kan bruges til samme formål.

Osteskærer:

En osteskærer er smal fra håndtag til top og har en klinge. Designet gør den velegnet til de klassiske danbo-oste, der hverken er specielt bløde eller hårde.

Ostehøvl:

En ostehøvl kan du derimod kende ved at den her en større, helt flad flade for enden, hvor der er placeret et aflangt hul, hvor osten skæres. Ostehøvle er særligt egnet til meget hårde og meget bløde oste, hvor en klinge på osteskærere ofte enten risikerer at knække eller sidde fast.

2 forskellige typer af osteskærere

Den almindelige, lange og smalle, velkendte osteskærer med klinge er den man ser i praktisk talt alle danske køkkener. Denne kan også skære osten i to forskellige tykkelser, alt efter hvilken side af klingen du vælger at benytte.

Der findes dog også en anden type af osteskærere, der kan have visse fordele til særlige formål. Denne kaldes en ostemik, og du ser den typisk ved buffeten, når du er på hotel, hvor osten ligger på et bræt og en klinge kører rundt, mens den arbejder sig ned igennem osten. Af hygiejniske grunde, er denne type osteskærer det oplagte valg, når rigtig mange skal bruge den- og ikke blot er til brug derhjemme om bordet med familie/venner.

Skal jeg vælge en osteskærer, ostehøvl eller ostemik?

Hvilket redskab du skal vælge til at skære ost, har du nok allerede fornemmet afhænger af, hvilken type ost du skal bruge den til.

Osteskærer:

Spiser du udelukkende almindelige skæreoste ved morgen/frokostbordet, er den klassiske
osteskærer ideel til formålet. Særligt fordi den leverer en jævn tykkelse, og du undgår at hule osten, da den kan nå hele vejen over over ostens overflade. Derfor får du altid et tilfredsstillende resultat ved osteskærere, uden de irritationsmomenter, ostehøvle kan give.

Osteskæreren har også et par smarte “features” udover bare at kunne skære osten. Den kan først og fremmest skære i to tykkelser. Ved at bruge strengen på forsiden får du tykke skiver, mens den anden side laver tyndere skiver. Du kan kende forsiden ved at der er en smart lille gaffel i toppen til at få fat i skiven med ost uden at røre den med fingrene. Både hygiejnisk og praktisk ift. at undgå ostefingre.

Ostehøvl:

Men i visse tilfælde, kommer en osteskærer til kort - nemlig ved meget bløde eller meget hårde oste. De bløde oste fordi de klistrer fast på bladet, og de hårde fordi de simpelthen knækker eller bøjer strengene på osteskærere. Her kommer en ostehøvl til sin ret, da designet gør den mere hårdfør ved hårde oste, hvor intet kan gå i stykker på ostehøvlen.

Den største fordel ved ostehøvle er, at der ikke er nogle svage punkter på de, samt at de i princippet kan bruges til alle typer oste. Derfor undgår du at skulle udskifte dele, og aldrig risikere at stå uden redskab til at skære din ost. Har du en osteskærer og klingen er knækket, vil du med osteskærere måtte undvære den til du har fået anskaffet en ny klinge - der i øvrigt kan være en smule drilske at få på.. Det undgår du ved ostehøvle.

Ostemik:

Ostemik er som nævnt tidligere den type af osteskærer, man typisk ser ved buffetten på hoteller. Altså, et bræt med en klinge der kan drejes rundt, og vil arbejde sig ned igennem osten.
Udover at være hygiejnisk, er der særligt én fordel ved denne, som du vil kunne drage nytte af. En ostemik fås nemlig ofte med låg. Er du typen der er vild med rigtig stærke oste, kan du derfor sætte osten i køleskabet i din ostemik og undgå aromaer fra osten sætter sig i hele køleskabet, eller sågar går i mælken.


Der er altså en række parametre der er værd at tage i betragtning inden et eventuelt køb, for at sikre dig at du får købt det rette redskab til at skære din ost og bliver glad for det i mange år fremover.
Står valget mellem en osteskærer eller ostehøvl, er det også en god idé lige at være opmærksom på materialet, da nogen kan gå i opvaskemaskinen og andre osteskærere / ostehøvle ikke kan. Det kan være en væsentlig faktor, hvis man gerne vil undgå at skulle vaske dem op i hånden.

Vores osteskærere og ostehøvle

Hos Amager Isenkram er det muligt at vælge mellem en masse forskellige modeller. Du kan for eksempel vælge en osti osteskærer eller ostehøvl, der giver dig meget for pengene.
Du kan også finde de mere klassiske af slagsen i den dyre ende, der tager sig godt ud ved opdækningen, som f.eks. en Stelton osteskærer eller ostehøvl. Her er der større fokus på et flot design og de kan ofte være mere behagelige at betjene.

Du kan også tage et kig på vores skarpe osteknive, som kan være gode til at skære hårde skorper af osten. Her kan du fx. vælge et sæt til ostebord, hvor du får et udvalg af knive med til både de hårde skorper, men også til den bløde, cremede ost som fx. brie eller port salut.