Facebook Pixel

Perlator eller Luftblander

En Perlator eller luftblander er med til at skabe den stabile vandstråle som kommer fra din vandhane eller armatur. De mest brugte størrelser er 22 mm. og 24 mm. men man skal være opmærksom på, at der findes andre størrelser og modeller. Vela armaturer kan eksempelvis kun bruge perlatorer fra Vela selv.

10 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Vandsparer med slange Tilbud
  Vandsparer med slange
  Vores Pris 19,95 kr Vejl. Pris 29,95 kr
 2. Blandingsdyse med kugleled
  Blandingsdyse med kugleled
  69,95 kr
 3. Vandsparer med kugleled Tilbud
  Vandsparer med kugleled
  Vores Pris 19,95 kr Vejl. Pris 29,95 kr

10 varer

pr. side
Faldende orden

Perlator – simpelt og vandbesparende

De fleste vandhaner i dag er udstyret med en perlator ved køb, men de har det med at kalke til efter et stykke tid. Når du skal skifte en perlator er det ligetil. De fleste bruger en polygriptang til dem af og på med - et godt tip er at vikle et viskestykke omkring den nye for at undgå ridser fra tangen når du skruer den nye på. 

 

En perlator blandet vandet fra vandhanen med ilt, hvilket gør at den faktiske vandmængde der kommer ud af vandhanen reduceres med op til 50%, uden at man egentlig kan mærke forskel når man vasker hænder, da vandet føles mere fyldig efter den er blandet med ilten. 

 

Du kan få lidt ekstra fleksibilitet i rengøringen af vasken eller opvasken ved at skaffe en slange med perlator, så har du mulighed for at spule alle hjørner af vasken. Udover en slange, så kan du også anvende en perlator med et kugleled, som har den samme funktion som en slange, men fylder mindre - begge passer til de fleste vandhaner med udvendige eller indvendige gevind.