Facebook Pixel

Røreskåle

Praktiske røreskåle i forskellige størrelser

Med en røreskål kan du nemt blande ingredienser til brød, kage eller madlavning. Størrelsen på skålene varierer, så du kan vælge at købe dem i sæt, så du ikke behøver bekymre dig om din ene skål er for lille, eller for stor til at gå i køleskabet.

20 varer

pr. side
Faldende orden

20 varer

pr. side
Faldende orden

 

Røreskåle fra forskellige brands

Hos Amager Isenkram, kan du finde røreskåle fra forskellige brands i forskellige størrelser og kvaliteter til skarpe priser. Du kan købe dem både med og uden låg, enkeltvis og i sæt.
Af røreskåle brands forhandler vi:
Rosti Margretheskåle ✓
Mepal ✓
Gastromax ✓

Magratheskåle

Margretheskålen er nok den mest velkendte og udbredte røreskål i de danske hjem igennem de sidste årtier. Det er der flere forklaringer på. Den originale Margrethe-skål er af topkvalitet, fås i et væld af flotte farver og størrelser. Du kan også vælge at købe dem som et Margrethe skålesæt, hvilket mange foretrækker, da én røreskål i køkkenet ofte kan være for lidt.

Margretheskålens design

Røreskålene er lavet i melamin, der er yderst robust. Udover en gummiring på bunden, er der desuden lidt tyngde på skålen, så den ikke så let vælter eller skrider på bordet - det gør den særdeles velegnet til bagning.
Senest er røreskålen blevet designet med tilhørende låg, så du kan bruge den til opbevaring. Nemt og praktisk.

Kan margretheskåle tåle mikroovn?

Da margretheskåle er lavet af plastmaterialet melamin, er det ikke en god idé at bruge den i mikroovnen. Melamin er nemlig ikke egnet til opvarmning til temperaturer, som en mikroovn udsætter skålen for. Derfor bør du generelt at undgå du putter dine melaminfade- og skåle i mikroovnen.

Kan margretheskåle tåle kogende vand?

Det korte svar er nej. Den klassiske Margretheskål er lavet af Melaminplast, og risikerer derfor at smelte ved så høje temperaturer og udløse giftige stoffer. Af samme grund bør du heller ikke udsætte røreskålen for fødevarer på 100° C i mere end 15 minutter. Derfor kan du dog godt anvende den til servering af f.eks. varme kartofler, da temperaturen er faldet efter 15 min.

Kan margretheskåle tåle fryser?

Ligesom at plastmaterialet melamin ikke tåler høje temperaturer, kan det heller ikke tåle frost. Derfor bør du ikke putte din Margretheskål i fryseren.

Kan margretheskåle tåle opvaskemaskine?

Ja, du kan sagtens putte en Margretheskål i opvaskemaskinen. Så længe temperaturen ikke overstiger 100 grader, betyder det ingenting.

Historien bag Margretheskålen

Da Rosti i 1947 gerne ville udvide sortimentet af melaminprodukter, indkøbte man prøver på forskellige røreskåle i alle tænkelige udformninger, materialer og størrelser. Herefter lavede man en stor rundspørge blandt husmødre, hvilke egenskaber de synes var gode og knapt så gode blandt de mange typer af røreskåle. Ganske ensidigt ønskede de sig en rundbuet skål, der var rummelig nok til at indholdet blev i skålen ved piskning og omrøring, men stadig i en størrelse, der var handy at betjene. Samtidig ville de gerne have skålen havde et godt greb og en hældetud. Nu manglede Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen fra Rosti blot at finde en måde at udnytte melaminets egenskaber, hvilket de med deres teknikere fik på plads. Hermed var kravene til den perfekte røreskål på plads, og manglede blot at blive designet.

Nu hvor alle egenskaberne var fastlagt, manglede man blot at finde en designer, der kunne gøre skålen til en klassiker. Her endte det med at blive Acton Bjørns og Sigvard Bernadottes tegnestue i København, der endte med at få denne opgave.
Der var faktisk strenge ordre på, at projektet ikke måtte koste for meget, men heldigvis ramte de plet på tegnestuen i første hug. Vupti, nu havde Rosti en røreskål, der ramte plet på både funktionalitet, materialevalg, design og kvalitet.

I 1950 kom skålen så i produktion, og Sigvard Bernadotte fra designholdet ønskede at give den et passende navn. Bernadotte var svensk kongesøn, bror til dronning Ingrid og derfor morbroren til prinsesse Margrethe. Bernadotte bad Det danske Hof om at få lov at navngive røreskålen efter sin niece, og derved fik skålen navnet, Margretheskålen.
I første omgang blev skålen i 1954 lanceret i tre størrelser (2, 2,5 og 3 liter) og fire forskellige farver der var in i tiden - nemlig pastelfarverne hvid, gul, blå og grøn.
Op igennem 60’erne blev serien udvidet med flere størrelser og farver, og røreskålen fik en gummiring under skålen, for at være skridsikker. Det er sådan vi kender Margretheskålen i dag, hvor der senest er kommet det intelligente tiltag med et tætsluttende låg, der fås til alle størrelserne.

I dag er Margretheskålen et prisbelønnet, dansk designikon. Faktisk er den også anerkendt på verdensplan, hvor den har fået en plads i den permanente samling på Museum og Modern Art i New York. Den er solgt i over 25 millioner eksemplarer på verdensplan, hvilket fortæller lidt om hvor unikt et produkt denne røreskål er.

 

Mepal Cirqula
Med en røreskål fra Mepals Cirqula-serie, får du et topprodukt. Her får du fire skåle med dertilhørende låg, der kan tåle en tur i fryseren og opvarmning (uden låg) på maksimum 110 grader. Det er virkelig smart, og selv ikke Margrethe skålene kan tåle så ekstreme temperaturer.

Plast1
Er kendte for at lave røreskåle og andre plastprodukter til ekstremt lave priser, men samtidig være super funktionelle og i et materiale der holder. Du finder dem både enkeltvis og i sæt.

Gastromax
Er ligesom Mepal en røreskål, der er designet til at kunne tåle ekstremt høje temperaturer og frost. Deres dejfad går fra +100 til -40 grader, hvilket giver nogle unikke anvendelsesmuligheder.

Køb røreskåle hos Amager Isenkram

Du kan finde røreskåle i sæt, til budgetpris eller i topkvalitet. Der er den billige udgave fra Plast1, hvor de tre skåle er lavet i plast. Der er den nye, moderne Mepal Cirqula, der kan tåle både frost og høje temperaturer. Der er den klassiske Margretheskål, hvor du får design og funktionalitet og du finder ofte et godt Margretheskål tilbud her på Amager Isenkram.