Facebook Pixel

Sous vide gryder til perfekt tilberedning af kød

Med en sous vide gryde kan du nemt tilberede kød derhjemme på aller lækreste vis. Du kommer måske endda til at føle dig lidt ligesom en professionel kok, der har styr på sagerne. Du kan nemlig selv kontrollere temperaturen, så kødet bliver ens hele vejen igennem ved den ønskede temperatur. Du slipper også for at kødet bliver kedeligt og gråt.

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Hvad er sous vide?

Sous vide er kort sagt tilberedning af vakuumpakket kød, der nedsættes i et vandbad hvor vandet kan vedligeholdes ved en ønsket temperatur. De optimale grader at tilberede sous vide er mellem 40-90 grader, og processen ses derfor også som madlavning ved lav temperatur. 

 

Du får lækkert kød hvor temperaturen er ens både i kernen og i de yderste lag, og det er ikke nødvendigt at hvilke kødet efterfølgende. Men tilberedning sous vide tager også sin tid. Hvor kød normalt kan steges på 2x 4 minutter, skal kødet ligge i gryden i halvanden til to timer alt efter kødtype, størrelse og temperatur.

 

Du kan få en smart sous vide gryde fra OBH, der ved hjælp af tilknyttet termostat kan holde vandet på en sat temperatur. Du kan også under Husholningsapparater finde tilbehør som vakuumposer, der er nødvendige for at kunne lave mad sous vide.