Facebook Pixel

Stegepipette

Stegepipetter til at lave saftig mad i ovnen

Med en stegepipette kan du nemt samle væske, der er dannet under stegning, og hælde det tilbage over maden. Drypning med væske gør at din mad, især kød, forbliver saftig under tilberedning. Det kan for eksempel være når du laver en dejlig stor andesteg. Her kan kødet godt gå hen og blive tørt hvis du ikke hælder væske på toppen under stegning i ovnen.

2 varer

pr. side
Faldende orden

2 varer

pr. side
Faldende orden

Smart stegepipette til at opsamle væske

En stegepipette er kort fortalt en forvokset pipette, der normalt bruges i eksempelvis laboratorier til at opsamle væsker i en vis mængde fra en beholder og flytte over i en anden beholder. Væsken opsamles i et langt rør, hvor en silikonebold bruger undertryk til at suge væsken op. Du skubber væsken ud igen ved at trykke på bolden.

 

Nu hvor vi ved hvordan den virker, giver det god mening at bruge en stegepipette under stegning. Du behøver nemlig ikke at skulle have stegen helt ud af ovnen. I stedet kan du hive risten lidt ud så du kan komme til at opsamle og hælde væsken over hele stegen. Du kan for eksempel bruge denne stegepipette fra Westmark. Den er lavet i plast og kan opsamle 30 ml ad gangen.

 

Vil du tjekke om din andesteg eller andre former for kød er færdig i midten, kan du bruge et stegetermometer til at måle den indre temperatur. Du kan finde termometeret og en masse andre hjælpemidler som forskærersæt og andre knive under Køkkenredskaber.