Facebook Pixel

Smart trykkoger til forskellige retter

Med en trykkoger kan du få mørt kød på kortere tid. Så det kan virkelig gøre det mere attraktivt at lave nogle af de retter som normalt tager flere timer at tilberede. Hos Amager Isenkram kan du for eksempel få en smart trykkoger fra Tefal. Gryden kan rumme 6 liter og der medfølger et lille dampindsats til grøntsager. Læs mere ved at trykke på produktet herunder.

Hvorfor bruge en trykkoger?

Det smarte ved en trykkoger er at den forkorter tilberedningstiden på mange retter. Du kan også lade gryden passe sig selv, men husk at skrue lidt ned for varmen når der begynder at komme damp ud af regulatoren. 

 

Men hvordan den virker, kan være lidt kompliceret at forklare. Det kræver i hvert fald lidt viden inden for fysik at forstå. Men i bund og grund sørger det fastmonteret låg at trykket i gryden stiger. Og når trykket stiger ændres vands kogepunkt. Så i stedet for 100 grader, så koger vand ved omkring 121 grader. Trykkogeren sørger for at holde varmen inde og temperaturen oppe samtidig med at den stadig tillader damp at forlade gryden. Derfor bliver maden også tilberedt hurtigere og mørning af kød, der normalt ville tage timer, tager pludselig ikke så lang tid igen.

 

Hvis denne metode er lidt for avanceret, kan du stadig bruge en almindelig gryde og låg og lade retten tage den tid den tager. Mangler du udstyr som gryde eller låg til selv samme gryde, kan du finde det og mere under gryder.